Székesfehérvári programok

A Tourinform irodánál rendelhető idegenvezetések családoknak vagy baráti társaságoknak egyaránt nagyon jó programlehetőséget jelentenek. További részletek: ITT

 

Időpont

 

Rendezvény

 

Helyszín

 

Tartalom, bővebb információ

 

2016. március 15.

 

Együtt verő szíveink

 

Székesfehérvár, Belváros

 

Forr a belváros! A magyar nemzet függetlenségét kivívó dicső nap évfordulója alkalmából Székesfehérvár minden évben egyedülálló programmal tiszteleg a forradalom és szabadságharc hősei előtt.

szekesfehervar.hu

 

2016. április 2.

 

IV. Fehérvári Halünnep

 

Székesfehérvár, Palotavárosi tavak

 

A közösségkovácsoló családi ünnepen a botok végén a nagy fogásra várva, a bográcsok mellett a legízletesebb falatok mellett ünnepelhetünk.

hofesz.hu

 

2016. április 9.

 

IX. Agárdi Cigánymeggy Fesztivál

 

Agárd

 

velencei-to.hu

 

2016. április 29 - május 1.

 

Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál

 

Agárd

 

velenceitofeszt.hu

 

2016. május 1.

 

VI. Sportmajális

 

Székesfehérvár,
Bregyó közi Sportközpont

 

Május elsejét nálunk nemcsak énekszó és tánc köszönti, hanem hagyományainkhoz híven rengeteg sport is. A hosszú, tömött sorokban felvonuló egyesületek látványos bemutatókkal szórakoztatják a közönséget.

szekesfehervar.hu

 

2016. május 7-8.

 

Floralia - Tavaszköszöntő Gorsiumban

 

Tác

 

A program a császár bevonulásával veszi kezdetét. Kiránduljon az ókorba!

szekesfehervar.hu

 

2016. május 13-16.

 

XII. Pünkösdi Virágálom

 

Székesfehérvár,
Belváros

 

Mára már hagyomány, hogy pünkösdkor virágba borul a belváros. Székesfehérvár virágkötői látványos kompozíciókkal díszítik fel a középületek kapuit és az emlékműveket. A rendezvényt családi programok és zenés, táncos előadások színesítik.

szekesfehervar.hu

 

2016. május 14.

 

Nemzeti Emlékhelyek Napja

 

Székesfehérvár,
Nemzeti Emlékhely

 

Székesfehérvár Nemzeti Emlékhelye is kinyitja kapuját, hogy a történelem szerelmesei felfedezhessék a magyar királyok egykori koronázótemplomának titkait, kincseit.

szekesfehervar.hu

 

2016. május 28-29.

 

IV. Hetedhét Játékfesztivál

 

Székesfehérvár,
Hetedhét Játékmúzeum, Belváros

 

A belváros óriási játszótérré változik, a Hetedhét Játékmúzeum pedig valóságos játékgyárrá, ahol a gyerekek maguk is játékkészítők lehetnek, vagy kedvükre választhatnak az elmélyülős, alkotós, lazítós, vagy pörgős, nyüzsgős programok közül. 0-99 év között ajánlott.

szekesfehervar.hu

 

2016. június 3-5.

 

Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok

 

Fehérvárcsurgó,
Károlyi Kastély

 

karolyi.org.hu

 

2016. június 3-11.

 

XVII. Kortárs Művészeti Fesztivál

 

Székesfehérvár kulturális intézményei és közterei

 

Képző- és iparművészeti tárlatok, világ-, jazz- és kortárs-zenei események és koncertek városszerte. Zárásként pedig június 11-én az elmaradhatatlan Jam-Bory-Vár.
A város életében a rendezvény egyfajta tavaszi kulturális ébredés mindig friss hajtásokkal.

kortarsfesztival.hu

 

2016. június 10-11.

 

87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok

 

Székesfehérvár, Belváros intézményei

 

'A könyvek, mint az emberek, csak akkor adják ide titkukat, bizalmukat, ha te is átadod magad nekik.' Ha kiváncsi a nagy talányokra, kövesse Márai Sándor tanácsát, adja meg magát az antológiáknak, próza- és versesköteteknek, ismeretterjesztő műveknek!

kortarsfesztival.hu

 

2016. június 17. - augusztus 7.

 

Fehérvári Kultúrkorzó

 

Székesfehérvár, Belváros

 

'Legyen a zene a nyáresték koronája!' mottó szellemében 7 héten keresztül péntek és szombat esténként Székesfehérvár belvárosában népszerű előadók, helyi formációk, iskolai együttesek különleges, a megszokottól eltérő hangzásvilágú koncertjei szórakoztatják a nagyérdeműt.

kortarsfesztival.hu

 

2016. június 25.

 

Múzeumok éjszakája

 

Székesfehérvár múzeumai és galériái

 

Ezen éjszaka forgatagában Székesfehérváron és környékén 17 kulturális intézmény, 23 helyszínen, 75 színes programmal várja a látogatókat, amelynek programjait a helyi szervezők évről-évre egy izgalmas tematika köré építik.

szekesfehervar.hu

 

2016. június 25.

 

Tűzzel-vassal Fesztivál

 

Székesfehérvár,
Rác utcai Skanzen

 

A Skanzen eredeti állapotában megőrzött házai között az ország legkiemelkedőbb mesterei vezetnek be az ősi magyar mesterségek rejtelmeibe. További érdekességek: kézműves vásár, solymászbemutató, tűzugrás.

tuzzelvassal.hu

 

2016. július 29-31.

 

Székesfehérvár Rallye

 

Székesfehérvár,
MÁV pálya

 

Felbőg a motor, durrognak a kipufogók, csikorognak a kerekek, a feszült izgalom megbabonázza a versenyzőket és a nézőket.

rallyfeeling.hu

 

2016. július 18.

 

Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj

 

Székesfehérvár, Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ

 

A legenda 2016-ban is folytatódik... Olimpiai- és világbajnokok, élő példaképek, a jövő reménységei! Szurkolj Te is július 18-án a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban, ahol a szemed előtt írnak sporttörténelmet!

szekesfehervar.hu

 

2016. augusztus 3 - 6.

 

FEZEN – Fehérvári Zenei Napok

 

Székesfehérvár,
MÁV pálya

 

Dupla nagyszínpaddal, külön rockmetal és alterpop helyszínnel vár idén a FEZEN. Négy napra ismét Székesfehérvár lesz az élőzene központja. Az már biztos, hogy itt lesz a Dub Fx, a Within Temptation, a Nouvelle Vauge, a Finntroll, a Russkaja és a Tankcsapda.

fezen.hu

 

2016. augusztus 9-11.

 

Alba Regia Feszt - Jazz Fesztivál

 

Székesfehérvár,
Belváros

 

A nagy zenei múltú város újra világhírű külföldi és magyar művészek, valamint szárnyukat bontogató ifjú tehetségek produkcióitól lesz hangos. Dzsessz, szving, blues, ragtime, dixieland, bepop, cool, fusion - nagyvilági dallamok a legnagyobbaktól.

albaregiafeszt.hu

 

2016. augusztus 12-21.

 

Székesfehérvári Királyi Napok

 

Székesfehérvár,
Belváros

 

A Szent István ünnepe köré szervezett tíznapos, augusztusi rendezvénysorozat a történelmi főváros legfontosabb eseménye. Olyan kulturális csemegékkel várja vendégeit, melyek valóban csak Székesfehérvárhoz köthetőek. Komoly-, könnyűzenei koncertek, koronázás, táncos forgatag - páratlan összművészeti eseménysorozat a koronázóvárosban.

koronazas.hu

 

2016. augusztus 13-15.

 

Koronázási Ünnepi Játékok

 

Székesfehérvár,
Belváros,
Nemzeti Emlékhely

 

Életre keltett skanzen, középkori vásári hangulat, izgalmas, korhű játékok, fényfestészeti műalkotások a belváros házfalain, fölénk magasodó, közel ötméteres óriásbábok, királyaink koronázási ceremóniája az egykori Koronázó Bazilika romjai fölött. A grandiózus Koronázási Szertartásjáték idén II. (Vak) Béla történetét eleveníti meg.

koronazas.hu

 

2016. augusztus 17-21.

 

XXI. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál

 

Székesfehérvár,
Zichy színpad, Táncház

 

Vidám táncos forgatag az illusztris barokk kori belvárosban és a fesztivál központjában, a Malom utcai táncházban. Az Alba Régia Táncegyüttes mellett a világ minden tájáról érkező csoportok látványos felvonulása és műsora után akár együtt is rophatjuk velük esténként a Fesztiválligetben!

kiralyinapok.hu

 

2016. szeptember 10.

 

XII. Fehérvári Lecsófőző Vigasság

 

Székesfehérvár,
Belváros

 

Hagyományos, gombás, babos, francia, tarhonyás, tojásos, barackos, netán paleo? A lecsófőző hétvégén több száz bográcsban, megszámlálhatatlan variációban rotyog a híres magyar ételklasszikus. Kóstolja meg, mit főz a királyok városának Lecsókirálya!

fehervarilecso.hu

 

2016. szeptember 8-11.

 

XXII. Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál

 

Székesfehérvár, Velence

 

A Székesfehérváron kezdődő és az Agárdi Parkerdőben folytatódó többnapos fesztivál pompás légi látványosságait a földön és a magasban egyaránt színes programok kísérik.

velencei-to.hu

 

2016. szeptember 11.

 

Börgöndi Repülőnap

 

Börgöndi repülőtér

 

'Repülni oly jó, vagy még inkább gyönyörűség'? Járjon utána a Börgöndi repülőtéren, ahol Európa-bajnok műrepülők, a sportrepülés jeles képviselői, ejtőernyősök és harci bemutatók veszik birtokukba az eget, gondoskodva a lent maradók szórakoztatásáról.

albatroszre.hu

 

2016. szeptember 24-29.

 

VII. Honvédfesztivál

 

Pákozd,
Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely

 

Magyarország egyetlen hadtörténelmi emlékparkjában egyhetes rendezvénysorozattal emlékeznek a pákozd-sukorói csatára. Huszár és hagyományőrző katonai bemutatók, katonazenekarok muzsikája, militária és népművészeti vásár színesíti a csatatéri sokadalmat.

kempp.hu

 

2016. szeptember 30. - október 1.

 

Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál és Nebuló Kupa

 

Székesfehérvár,
Csónakázó-tó

 

Bátor legénységek kavarják fel a Csónakázó-tó vizét, hogy elnyerjék a legjobbaknak járó érmeket, serlegeket. Open Kupa, Marathon, Házisárkányok Kupája több dimenzióban és az eredményhirdetés után Sárkányhajó Party!

sarkanyhajofesztivalok.hu

 

2016. október 23.

 

Tapintható történelem

 

Több helyszín

 

’Székesfehérvár október 23-án’ – idegenvezetés a forradalom helyszíneinek érintésével, két nemzeti emlékhely (Középkori Romkert, Katonai Emlékpark Pákozd), kikapcsolódás az Árpád Fürdőben különleges szauna programokkal, Jancsárkert – helyi termék piac kóstolóval, Koronás Park – történelmi játszópark, Utazás játékországba – Hetedhét Játékmúzeum, Varga Gábor Farkas plakátkiállítása a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében.

szekesfehervar.hu

 

2016. november 27. – december 24.

Fehérvári Advent

Székesfehérvár,
Belváros

A kürtőskalács és forralt bor illata mindenkit kicsalogat az ünnepi pompában tündöklő Fő utcára, ahol a vásáron megcsodálhatja a betlehemet és gyönyörködhet az óriási karácsonyfában. Az első gyertyagyújtás után fénybe borulnak a terek, és a szeretet lángja velünk marad a legmeghittebb ünnepünkig.

szekesfehervar.hu

 

Kiegészítő információ